Home

LR & PC De Gouden Adelaar

Welkom op de website van de paardensport vereniging LR & PC De Gouden Adelaar in Bunschoten-Spakenburg. Bij deze vereniging kunt u terecht voor pensionstalling, rijvereniging en wedstrijden. De vereniging bestaat inmiddels 73 jaar.

Clubhistorie

In oktober 1946 is ruitersportvereniging ‘LR De Gouden Adelaar’ opgericht. De naam van de vereniging is afgeleid van het wapen van de gemeente Bunschoten. Het doel in 1946 was om het dagelijkse werk te combineren met een hobby. Door de jaren heen had de vereniging verschillende plaatsen in Bunschoten waar gereden werd. Bijvoorbeeld in de omgeving van de Blauwe Reiger en de sporthal de Kuil.

Met de komst van tractoren verdwenen er veel paarden. De ruitersportvereniging heeft toen een herstart gemaakt met pony’s erbij. Zo werd de naam LR & PC De Gouden Adelaar. Met een groot aantal enthousiaste leden kwam er een vaste plek op sportpark de vinken.

Een droom werd werkelijkheid toen in 1981, met hulp van een groep vrijwilligers, een overdekte rij hal met kantineaccommodatie gebouwd kon worden. Ook kwamen er een aantal stallen bij die verhuurd konden worden aan leden. Deze stallen kregen de naam ’t Adelaarsnest. Het doel van recreatie werd door vele leden omgezet naar de wedstrijdsport. De lessen zaten overvol en er was geen avond meer vrij om binnen te oefenen. Zo groeide de accommodatie uit zijn jasje.

Op 1 maart 2002 was het zover, de aannemer kon starten met de uitbreiding van een 2rij hal. Hierdoor beschikt de manege over een rijbaan van 20x60 meter en een tweede rijbaan van 20x40 meter.

Tegenwoordig is de vereniging uitgegroeid tot een pension stalling, rijvereniging en wedstrijd accommodatie. Met 2 binnenbakken en een ruime buitenbak biedt de vereniging veel rijmogelijkheden. Op gebied van pensionstalling zijn er verschillende stallen beschikbaar en ruime paddocks. In de aanliggende polder zijn verschillende weilanden te huur.

Rijvereniging

Bij de Gouden Adelaar is het ook mogelijk om lid te worden van de rijvereniging. De Gouden Adelaar heeft verschillende lidmaatschappen. Bij de lidmaatschappen voor pony's en paarden zitten lessen automatisch inbegrepen. Ook kan je met het lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van de verschillende rijbakken.

IMG_7965

Impressie
Gouden Adelaar

In deze video krijgt u een impressie hoe de vereniging 'de Gouden Adelaar' eruit ziet.

Adres

De Kronkels 6, 3752 LM, Bunschoten-Spakenburg